Waarom werkt mijn kortingscode niet?

Wanneer je een geldige kortingscode gevonden hebt, dan ben je uiteraard erg blij dat je zo van een extra korting kan genieten op het totaalbedrag van jouw online aankoop. Maar het is jou misschien ook al eens overkomen: vaak werken kortingscodes die je op het internet kunt vinden jammer genoeg niet. Wij geven jou graag alvast enkele tips en verklaringen waarom een bepaalde kortingscode niet zou kunnen werken.

Code foutief overgenomen

Wanneer je een kortingscode op het internet kan vinden, dan moet je deze uiteraard nog ergens invoeren om zo van jouw korting te kunnen genieten. Zo moet je bijvoorbeeld de kortingscode kopiëren of manueel overnemen om ze vervolgens in het veld dat daarvoor voorzien is, in te voeren. Bij de overname van de kortingscode kan het zijn dat er een fout werd gemaakt en zo de code verkeerd overgenomen werd. Van zodra er een letter foutief is of zelfs ontbreekt, dan zal de code niet meer werken en zal je dus ook geen korting krijgen. De code nog eens dubbelchecken is dus de boodschap.

De kortingscode is vervallen

Handig om te weten is dat bijna alle kortingscodes aan bepaalde voorwaarden verbonden zijn. Deze voorwaarden worden steeds vermeld bij de kortingscode zelf, zodat je meteen kan zien waarvoor en hoe de kortingscode gebruikt kan worden. Zo is een kortingscode bijna altijd verbonden aan een vervaldatum, enkel geldig vanaf een bepaald orderbedrag, geldig op een bepaalde selectie van artikelen of producten, ... Wanneer jouw kortingscode niet werkt, kan het dus zijn dat deze bijvoorbeeld niet meer geldig is.

Unieke kortingscode

Veel webshops delen vaak een unieke code aan hun klanten via bijvoorbeeld de nieuwsbrief. Deze codes zijn dan specifiek bedoeld voor éénmalig gebruik, waardoor deze codes dus niet verspreid kunnen worden. Toch worden deze codes vaak (onbewust) verspreid onder online shoppers terwijl ze dus maar eenmalig gebruikt kunnen worden. Het kan dus zijn dat je een dergelijke unieke code in handen krijgt, terwijl deze misschien al eens gebruikt is door iemand anders. Ook hier check je best eens de voorwaarden op voorhand om zo zeker te zijn.

Code is slechts één keer geldig

Vaak krijg je als klant of lid van een webshop een kortingscode doorgestuurd via de nieuwsbrief of via een persoonlijke mail. Dankzij deze kortingscode kan je dan bij de afrekening een extra korting ontvangen als je ze invoert in het veld dat hiervoor voorzien is. Maar de meeste van deze codes mogen slechts één keer gebruikt worden, waardoor je dus als klant goed moet nadenken wanneer je de kortingscode wil gebruiken. Mocht jouw kortingscode niet werken, dan kan het handig zijn om op voorhand eens te checken of de code al eerder eens gebruikt werd.

Niet geldig op jouw aankoop

Veel kortingscodes zijn dus verbonden aan specifieke voorwaarden waardoor het kan zijn dat een kortingscode enkel geldig is op een specifiek product of artikel dat in een webshop te koop aangeboden wordt. Zo kan het zijn dat een kortingscode bijvoorbeeld niet geldig is op artikelen in de outlet of in de uitverkoop van een webshop. Vaak is het ook niet mogelijk om artikelen uit een nieuwe collectie aan te kopen met een kortingscode. Check dus steeds de voorwaarden van jouw kortingscode.

Je komt niet in aanmerking voor de kortingscode

De meeste van de beschikbare kortingscodes zijn geldig onder bepaalde voorwaarden. Het meest voorkomend is dat een kortingscode bijvoorbeeld enkel geldig is voor nieuwe klanten na inschrijving voor de nieuwsbrief en bij het plaatsen van een eerste online bestelling bij de webshop. Als je dan als klant niet voldoet aan deze voorwaarden kan je jouw kortingscode niet gebruiken en is ze dus bijgevolg ongeldig en zal ze niet werken.

Je krijgt al een andere korting / promotie

Tegenwoordig geven heel veel webshops hun klanten een extra voordeel zoals een korting of een speciale promotie. Om te vermijden dat er misbruik gemaakt wordt van de verschillende promoties en kortingen is het vaak zo dat een bepaalde korting bijvoorbeeld niet geldig is in combinatie met een andere korting. De korting is dus niet cumuleerbaar waardoor je dus bijvoorbeeld jouw kortingscode niet kan gebruiken om artikelen uit de outlet nog goedkoper aan te kopen. Een oplossing kan zijn om de meest interessante korting uit te kiezen die voor jou op dat moment van toepassing is. Zo vermijd je niet alleen misverstanden maar shop je ook goedkoper online.