Wanneer vind je het vaakst een werkende kortingscode?

Als je regelmatig online shopt, dan ben je waarschijnlijk al vertrouwd met het gebruik van een kortingscode. Met een kortingscode kan je bij veel webshops een extra korting krijgen op het totaalbedrag van jouw online bestelling. Maar ook al ben je vertrouwd met kortingscode, toch kan het vaak moeilijk zijn om een werkende kortingscode te vinden. Meestal is het zo dat op bepaalde momenten de meeste kortingscodes te vinden zijn.

Black Friday

Dit is sinds enkele jaren één van de belangrijkste dagen voor de e-commerce. Op deze dag is de kans het grootst dat je een werkende kortingscode zal vinden.

Cyber Monday

Na Black Friday komt Cyber Monday. Ook deze dag staat volledig in het teken van korting en dus is de kans erg groot dat je ook op deze dag een werkende kortingscode zal vinden.

Nina Day

Elke dag vindt Nationale Nina-dag plaats. Op deze dag kan je shoppen met straffe korting bij jouw favoriete Belgische webwinkels en merken. Dankzij werkende kortingscodes kan je zo tot wel 20% korting pakken.

Verjaardagskorting / korting op je verjaardag

Wanneer het jouw verjaardag is, dan krijg je meestal cadeautjes. Ook webshops houden die traditie in ere en bieden hun jarige leden vaak een kortingscode aan die ze kunnen gebruiken om zo goedkoper online te shoppen. Schrijf je zeker in voor de nieuwsbrief om zo jouw verjaardagskorting niet te missen.

Glamour Day

Glamour Day was tot voor kort een zeer populair evenement in Nederland waarbij heel veel webshops extra korting aanboden via een werkende kortingscode die enkel en alleen geldig was op Glamour Day zelf. Sinds een tijdje is Glamour Day vervangen door ELLE Shopping Day & Night en kan je dus op deze dag ook heel veel leuke kortingscodes terugvinden op het internet.

Singles Day

Singles Day of Vrijgezellendag is in Azië een erg populaire feestdag bij jongeren die er trots op zijn dat ze vrijgezel zijn. Om dat te vieren geven veel webshops op deze dag kortingscodes om zo goedkoper online te winkelen.

Dag van de Webshop

Elk jaar is er Dag van de Webshop. Deze dag staat volledig in het teken van e-commerce en dus maken veel webshops van deze dag gebruik om hun leden en klanten te verwennen met extra kortingen. Op deze dag is de kans erg groot dat je kortingscodes vindt voor jouw favoriete webshops.

Moederdag

De dag waarop alle mama's in de kijker gezet worden, is wellicht één van de dagen waarop de meeste cadeautjes en geschenken gekocht worden. Webshops spelen hier vaak op in door kortingscodes aan te bieden om mensen goedkoper online te laten winkelen.

Vaderdag

Naast Moederdag is ook Vaderdag een erg populaire dag om geschenken en cadeautjes te kopen waarmee alle papa's in de kijker gezet worden. Op deze dag is de kans bestaande dat je een kortingscode kan vinden voor jouw favoriete webshop.

Valentijn

Al jarenlang is Valentijn één van de meest gekende periodes waarop geliefden elkaar verwennen met een leuke attentie of geschenk. Veel webshops waar je leuke cadeautjes voor Valentijn kan kopen, geven op die dag dan ook een kortingscode aan hun klanten waardoor ze goedkoper online kunnen winkelen.

Zwanger / zwangerschap

Wanneer je zwanger bent, dan houden veel webshops er van om toekomstige mama's en papa's te verwennen met kortingen. Zo is er bijvoorbeeld de Roze doos of de Gele doos die vol zit met leuke kortingen en kortingscodes die je kan gebruiken voor jouw online aankopen.

Kerst

De Kerstperiode is traditioneel één van de meest populaire periodes om geschenken en cadeautjes te kopen. Jammer genoeg geven heel erg weinig webshops tijdens deze periode een kortingscode uit om goedkoper online te shoppen. Vaak is het wel zo dat heel veel producten aan een goedkopere prijs te koop aangeboden worden.

Solden

Een logisch gevolg van de soldenperiode is dat je tijdens deze periode zelden gebruik kan maken van kortingscodes. Tijdens de solden of de sale worden veel producten reeds aan een goedkopere prijs te koop aangeboden waardoor een extra korting uitgesloten is.

Hemelvaart

In ons land is Hemelvaart een officiële feestdag en dus zijn bijna alle mensen thuis op deze dag. Er gaan dus meer mensen online shoppen maar jammer genoeg maken weinig tot geen webshops gebruik van deze feestdag om hun klanten te verwennen met een kortingscode om zo goedkoper online te winkelen.

Nieuwjaar

Oudejaarsavond en Nieuwjaarsdag zijn voor heel veel mensen momenten die ze met familie doorbrengen. Aan elkaar pakjes en cadeautjes geven hoort er dan ook echt bij. Toch is het tijdens deze periode erg moeilijk om een kortingscode te vinden voor jouw favoriete webshop.

Pasen

Een andere belangrijke feestdag in ons land is Pasen. Deze feestdag valt altijd op een zondag en is dus een ideale dag om online te shoppen. Toch bieden heel weinig webshops een kortingscode aan omdat er vaak al algemene aanbiedingen en kortingen aangeboden worden.