Welke soort kortingscodes zijn er?

Wanneer je online gaat shoppen, dan kan je hierbij gebruik maken van een kortingscode. Dankzij een kortingscode kan je goedkoper online winkelen bij één van de vele verschillende webshops die gebruik maken van kortingscodes. Voor je op zoek gaat naar een kortingscode is het handig om te weten dat er verschillende soorten kortingscodes bestaan. Hieronder alvast een overzicht van de meest voorkomende kortingscodes.

Gratis verzending

Een kortingscode die je het meest zal terugvinden is wellicht deze voor een gratis verzending. Veel webshops willen hun klanten een extra korting toekennen door ze een kortingscode aan te bieden waarmee de verzendkosten die je moet betalen, wegvallen en je dus een korting krijgt van bijvoorbeeld 5 euro.

Vast bedrag korting

De leukste kortingscodes zijn uiteraard de codes waarmee je meteen kan zien hoeveel korting je krijgt. Jammer genoeg komen deze het minst vaak voor, maar als ze voorkomen dan is dit natuurlijk wel mooi meegenomen. Een kortingscode met een vast kortingbedrag biedt je als klant bijvoorbeeld 10 euro of 20 euro korting op jouw eerstvolgende online order.

Percentage op de aankoopprijs

Bijna elke webshop die met kortingscodes werkt, heeft wel al eens een dergelijke kortingscode aangeboden. Met een code waarmee je een korting krijgt in de vorm van een percentage op de aankoopprijs, krijg je bijvoorbeeld 10% korting of zelfs 20% korting op jouw volgende bestellingen. Hogere percentages zijn eerder uitzonderlijk.

Krijg een hoeveelheidskorting

Wanneer je van plan bent om een grote bestelling te plaatsen van meerdere dezelfde artikelen of producten, dan check je best eens op voorhand of er een hoeveelheidskorting beschikbaar is. Meestal zijn dergelijke codes beschikbaar voor webshops die gespecialiseerd zijn in kantoormaterialen en gelijkaardige producten of artikelen. Zo kan het zijn dat je bijvoorbeeld 10% korting krijgt bij aankoop van 100 artikelen.

Ontvang een aantal producten gratis

Vaak kan je een kortingscode vinden waarmee je niet echt een korting ontvangt, maar waarmee je een aantal producten of artikelen gratis ontvangt. Stel dat je bijvoorbeeld op zoek gaat naar wasproduct, dan kan het zijn dat je een kortingscode kan gebruiken om bij jouw aankoop gratis hetzelfde wasproduct te ontvangen. Belangrijk bij dit soort kortingscode is dat je steeds op voorhand de voorwaarden checkt die van toepassing zijn.

Welkomstkorting als nieuwe klant

Het aanbod van webshops is tegenwoordig zo groot, dat webshops echt wel bereid zijn om moeite te doen om nieuwe klanten aan te trekken. Een van de populairste manieren om nieuwe bezoekers naar de webshop te halen, is door ze een welkomstkorting aan te bieden die enkel en alleen bedoeld is voor mensen die voor het eerst iets online bestellen bij de webshop. Een voorbeeld van zo'n korting is dat je 5 euro korting ontvangt op jouw eerste aankoop of na inschrijving voor de nieuwsbrief.