Voordelige manieren om je homeoffice te upgraden

Voordelige manieren om je homeoffice te upgraden

Voordelige manieren om je homeoffice te upgraden

Misschien deed je het al tijden, maar sinds de coronacrisis is werken vanuit huis voor velen de normaalste zaak van de wereld geworden. Plotseling was er dus de noodzaak voor een heuse homeoffice, die vaak snel en gehaast ingericht werd om meteen vanuit huis weer aan de slag te kunnen. Of je het nu leuk vindt of niet, werken op afstand is voor veel bedrijven niet meer weg te denken. Het is dus de hoogste tijd om je werkplek zo ideaal mogelijk in te richten en dat kan veel goedkoper dan je denkt!

Voordelig van je rommel af

We weten allemaal: opgeruimd staat netjes. Een opgeruimd bureau ziet er niet alleen goed uit, maar is ook goed voor je mentale gezondheid en voorkomt afleiding. Op de een of andere manier weten allerlei spullen zich echter altijd weer op te hopen rond je bureau. Tijd om daarmee af te rekenen! De beste manier om te zorgen dat je opgeruimde bureau opgeruimd blijft, is natuurlijk door te voorkomen dat nieuwe rommel zich ophoopt. Zorg er dus voor dat alles een plekje heeft. Een extra ladeblok bij je bureau of een archiefkast kunnen natuurlijk een gamechanger zijn, maar zelfs iets simpels als een set brievenbakjes kunnen een einde maken aan rondslingerende papieren. Voor dergelijke kantoorartikelen kun je bij Otto Office verrassend goedkoop terecht. En misschien wel de beste oplossing om van je rommel af te komen: zet gewoon een prullenbakje naast je bureau om alles in te gooien wat je niet meer nodig hebt!

Fix je houding voor de beste prijs

Als je vanuit huis werkt, zit je waarschijnlijk het grootste gedeelte van de dag in je bureaustoel. Helaas is langdurig zitten niet altijd even goed voor je gezondheid. Langdurig zitten kan namelijk leiden tot nekpijn, rugpijn en heleboel andere problemen (bijvoorbeeld een hoge bloeddruk). Het hebben van een goede bureaustoel is daarom van levensbelang, aangezien een stoel zonder de juiste ondersteuning deze problemen erger kan maken. Het aanschaffen van een goede, bij voorkeur ergonomische bureaustoel is dan ook een investering die zich dubbel en dwars kan terugbetalen. Er zijn echter ook andere zaken waar je op moet letten. Ook een goed bureau met de juiste hoogte voor jou kan van belang zijn. Dit kan helpen om de belasting van je rug en nek te verminderen en het comfortabeler maken om gedurende lange tijd te werken.

Extra sfeer voor een goede prijs

Denk ook aan jezelf! Je spendeert veel tijd in je homeoffice, dus het mag er best ook een beetje leuk uitzien. Een paar planten kunnen al een wereld van verschil maken. Kamerplanten zorgen bovendien niet alleen voor een prachtig interieur, ze kunnen ook je gezondheid en welzijn stimuleren. Alleen al af en toe een korte break nemen om je planten water te geven kan een broodnodig rustmoment vormen. Kamerplanten zijn daarom een mooie, milieuvriendelijke manier om je werkruimte te verfraaien en tegelijkertijd stress te verminderen. Ze komen bovendien natuurlijk in alle soorten en maten, waarbij sommigen nauwelijks aandacht nodig hebben. Vetplanten zijn bijvoorbeeld erg veerkrachtig en vergen weinig onderhoud. Daardoor kunnen zelfs de slechtste tuiniers genieten van een beetje groen in huis.

Geef je werkruimte voordelig een persoonlijke touch

Een voordeel van thuiswerken is dat je werkkamer echt je eigen plek is. Maak daar dus ook gebruik van! Er zijn veel manieren om je thuiskantoor een persoonlijk tintje te geven. Hier zijn een paar ideeën:

  • Hang wat persoonlijke foto's of kunstwerken aan de muur. Bijkomend voordeel van fotolijstjes is dat je de foto’s ook af en toe kunt vervangen voor een beetje afwisseling.
  • Gebruik een kleurenschema of stijl die je leuk vindt en waardoor je je geïnspireerd voelt.
  • Personaliseer de ruimte met items die jouw interesses weerspiegelen, zoals boeken, hobby artikelen of reissouvenirs.
  • Gebruik unieke of interessante opbergoplossingen, zoals vintage koffers of manden.

Besparen op geluid

Voor een ideale werkplek mag je natuurlijk ook de arbeidsvitaminen niet vergeten! Muziek kan immers helpen om een positieve en aangename werkomgeving te creëren, wat kan leiden tot meer werkplezier en motivatie. Bepaalde soorten muziek kunnen bovendien zelfs helpen om stress te verminderen, wat op zijn beurt focus en concentratie kan verbeteren. Met een mooie bluetooth-luidspreker in je kamer kun je jouw ruimte vullen met je favoriete muziek voor tijdens het werk om daarmee afleiding te voorkomen. Als je liever voor een portable oplossing kiest, kun je natuurlijk ook voor oortjes of een koptelefoon gaan. Er zijn altijd deals te vinden!