Tuinhuis met overkapping kopen? Hierop moet je letten!

Tuinhuis met overkapping kopen? Hierop moet je letten!

Tuinhuis met overkapping kopen? Hierop moet je letten!

Wie een grote tuin heeft, heeft er misschien al eentje. Maar wie er nog geen heeft, wil er misschien graag eentje. Zeker wanneer je op zoek bent naar meer bergruimte is een tuinhuis echt wel een must-have waarmee je jouw tuin helemaal af kan maken. Er bestaan heel wat verschillende soorten tuinhuizen. Zo zijn er naast de gewone tuinhuizen bijvoorbeeld ook de tuinhuizen met overkapping. Ben je van plan om binnenkort een tuinhuis te kopen? Dan zijn dit de zaken waarop je alvast moet letten.

Check de afmetingen

Erg belangrijk wanneer je op zoek gaat naar een geschikt tuinhuis voor jouw tuin, zijn de afmetingen. Best meet je eerst de plek op waar het tuinhuis moet komen om zo zeker te zijn dat het er ook perfect zal passen in de opgemeten ruimte en het bijvoorbeeld niet te klein of te groot is. Zorg er dus ook voor dat je rekening houdt dat het tuinhuis niet alle ruimte inneemt en er nog wat vrije ruimte overblijft.

Juiste soort hout

Wanneer mensen op zoek gaan naar een tuinhuis, dan is de prijs vaak het eerste waar ze naar gaan kijken. Maar bij een tuinhuis of een tuinhuis met overkapping is het erg belangrijk dat je ook kijkt welke soort hout je moet kiezen. Meestal geldt de regel: hoe dikker het hout, hoe beter de kwaliteit en dus ook hoe duurder de prijs zal zijn. Maar wanneer je voor dikker hout kiest, kies je ook voor een steviger tuinhuis dat tevens beter geïsoleerd is. Dit is erg belangrijk als je het tuinhuis bijvoorbeeld ook als opslagruimte wil gebruiken.

Verschillende modellen

Wanneer je op zoek gaat naar een nieuw tuinhuis, zal je al gauw merken dat er heel wat verschillende soorten tuinhuizen bestaan. De keuze voor een specifiek model hangt natuurlijk af van enerzijds jouw persoonlijke smaak en anderzijds de ruimte waar het tuinhuis zal komen en uiteraard ook waarvoor het tuinhuis zal dienen. Als het tuinhuis bijvoorbeeld enkel en alleen als opslagruimte zal dienen, dan kies je best een traditioneel tuinhuis. Wil je van het tuinhuis ook een soort leefplek maken, dan kan je bijvoorbeeld kiezen voor een tuinhuis met overkapping en enkele ramen in om het nog wat gezelliger te maken.

Vergunning aanvragen

Als laatste is het belangrijk om te weten dat je in veel gemeentes verplicht een vergunning moet aanvragen als je er een tuinhuis wil plaatsen. De vergunning is bijna altijd afhankelijk van de plaats waar het zal komen en van de afmetingen. Check dus best vooraf eens of het nodig is om een vergunning aan te vragen om zo in orde te zijn en eventuele problemen te vermijden.