Touring Assistance: bijstand bij pech en op reis

Touring Assistance: bijstand bij pech en op reis

In 1895 werd de toenmalige Touring Club de Belgique opgericht met de bedoeling om het fietstoerisme te bevorderen en de belangen te verdedigen van alle weggebruikers in België. Meer dan 120 jaar later heeft Touring meer dan 500.000 leden en kunnen mensen naast pechverhelping ook bij Touring terecht voor bijstand op reis.

Bijstand bij pech

Dankzij de meer dan 200 speciaal opgeleide wegenwachters ben je binnen het uur weer op de weg indien je pech gehad hebt. Touring biedt verschillende pechverhelping formules aan waarmee je in België en in Europa zonder zorgen de weg op kunt:

 • pechverhelping voor wagen, mobilhomes en caravans (vanaf €60/jaar)
 • pechverhelping + reisbijstand (vanaf €178/jaar)
 • pechverhelping voor motor (vanaf €116/jaar)
 • fietsbijstand (vanaf €39/jaar)

 

Bijstand op reis vanaf €7/maand

Maar Touring is veel meer dan alleen maar pechverhelping. Touring biedt verschillende reisbijstand formules aan waardoor je zonder zorgen op vakantie kunt vertrekken, overal ter wereld. Zo kun je momenteel voor slechts €7/maand al je reisverzekering afsluiten waarbij je kunt genieten van enkele ongelofelijke voordelen die je enkel en alleen bij Touring terug zal vinden. Dit heb je voor slechts €7/maand:

 • onbeperkte terugbetaling van medische en repatriëringskosten (zonder franchise)
 • vervangwagen tot 15 dagen als je wagen geïmmobiliseerd is
 • een schadevergoeding ontvangen bij vertraging van je vlucht dankzij Kids Zen en Fly Zen

Fly Zen

Nooit meer stressen over de vertraging die je vlucht net heeft opgelopen. Dankzij Fly Zen geniet je van een snelle schadevergoeding bij vertraging van je vlucht. Zo vergoedt Touring je meteen en krijg je tot wel €600 per vlucht, per persoon terugbetaald. Ook bij klasseverlaging van je zitplaats, bij vertraging of annulatie van je vlucht in, naar of vanaf Europa kan je beroep doen op de snelle schadevergoeding die Fly Zen aanbiedt.

 

Kids Zen

Touring denk ook aan de jongsten onder ons. Met Kids Zen reis je in alle rust met jonge kinderen:

 • snelle verzending van zaken die je vergeten bent zoals medicijnen, kindermateriaal, ...
 • krijg een tolk ter beschikking wanneer dit nodig is
 • geniet van prioritaire pechverhelping in het buitenland
 • krijg alle kosten voor kinderopvang bij hospitalisatie van de ouders terugbetaald

 

Andere leuke voordelen voor alle Touring leden

Naast alle mooie voordelen die Touring Assistance aanbiedt, genieten alle leden van Touring Assistance nog eens van verschillende andere voordelen die enkel weggelegd zijn voor Touring leden. Zo zorgt Touring ervoor dat je als lid van Touring korting krijgt bij verschillende grote partners die nauw aansluiten bij het aanbod van Touring.

Auto5

Alle leden van Touring kunnen profiteren van meerdere kortingen bij Auto5. Bij Auto5 kun je verschillende handige accessoires voor je auto kopen, om je reis naar het buitenland een stuk comfortabeler te maken. Dakkoffers, fietsdragers, koelboxen en onderhoudsproducten zijn slechts een kleine greep uit het enorme aanbod van Auto5. Op de vele verschillende producten van Auto5 krijg je als lid van Touring dus een prachtige korting €20 korting op de Bermude dakkoffers tot 20% korting op het volledige gamma Turtle Wax producten.

Rent A Car

Met meer dan 40 verschillende agentschappen van lokale en gemotiveerde partners is Rent A Car een gekend autoverhuurbedrijf. Dankzij Touring krijg je ook hier een prachtige korting van 20% op het huren van een wagen. Je bent dus goed verzekerd en je huurt je wagen nog eens aan een verminderde prijs. Mooi toch?

Best Western Hotels

Ook bij de grootste hotel-organisatie ter wereld krijg je dankzij Touring een leuke korting. Wanneer je een kamer boekt in één van de vele Best Western hotels in Europa, Azië, de Verenigde Staten en Canada, dan krijg je dankzij Touring een korting van 20% op de voordeligste beschikbare tarieven.