Op reis met de auto? Ga snel even langs bij Auto5!

Op reis met de auto? Ga snel even langs bij Auto5!

De impact van het Coronavirus is niet te overzien. Op alle vlakken heeft het virus een enorme impact gehad en daar dragen we nu nog steeds de gevolgen van. Zo is de manier waarop we op reis gaan ook drastisch veranderd en zijn er bijgevolg heel veel mensen die twijfelen om nog met het vliegtuig op reis te gaan naar één van de vele verre bestemmingen. Heel veel mensen kiezen als alternatief voor de auto om zich naar een vakantiebestemming dichtbij te verplaatsen. Uiteraard is de wagen een goede keuze, maar toch zijn er ook hier enkele aandachtspunten die niet over het hoofd mogen gezien worden.

Naar een warme bestemming? Laat jouw airco nazien!

Als je binnenkort met de wagen op reis gaat naar één van de warmere landen zoals Spanje, Portugal, Italië of zelfs het zuiden van Frankrijk, dan zal je ongetwijfeld de airconditioning in jouw wagen moeten gebruiken. Zeker wanneer je een langere periode jouw airco in mindere mate gebruikt is geweest, kan het een goed idee zijn om nog voor jouw vertrek de airco een onderhoudsbeurt te geven. Bij Auto5 kan je zo'n onderhoudsbeurt op afspraak inplannen om zeker te zijn dat je tijdens jouw autorit ten volle kan genieten van jouw airco. Een onderhoudsbeurt bij Auto5 bestaat uit de reiniging van het technische circuit, de zuivering van het passagierscompartiment, een behandeling tegen slechte geuren en is geschikt voor voertuigen met het gas R-134a.

Zijn jouw banden nog niet versleten?

Als je op reis vertrekt met de wagen, dan heb je ongetwijfeld ook bagage mee. Hierdoor gaat het totale gewicht, samen met dat van de passagiers en bestuurder, meer druk leggen op de banden. Zeker bij slecht weer wanneer het bijvoorbeeld veel gaat regenen zijn versleten banden een grote risicofactor. Als de groeven van de band minder dan 1,6 mm diep zijn, dan kan het water onvoldoende afgevoerd worden. Verder kan een versleten band een invloed hebben op het gedrag van de wagen, de trekkracht en de remprestaties. Om zeker te zijn dat jouw banden nog in goede staat zijn, kan het aangeraden zijn om te checken of jouw huidige banden aan vervanging toe zijn.

Geef jouw wagen nog snel een onderhoudsbeurt

In vergelijking met vroeger zijn de motoren van nu een stuk complexer geworden en vereisen ze dan ook echte vaardigheden. Maar ondanks deze veranderingen blijft de regel nog steeds hetzelfde: Een onderhoudsbeurt is geregeld nodig om ervoor te zorgen dat jouw motor gezond blijft en dat de optimale prestaties behouden kunnen blijven. Door je wagen regelmatig te voorzien van een goed onderhoud zorg je ervoor dat het voertuig langer in een goede staat blijft en dat de kans minder groot is dat je met problemen te maken krijgt. Zeker als je van plan bent om binnenkort met jouw wagen op reis te vertrekken en dus een lange afstand zal afleggen kan een onderhoud van jouw auto een goed idee zijn.