Zo vertrek je zonder zorgen op reis met de wagen

Zo vertrek je zonder zorgen op reis met de wagen

Sinds enkele maanden is ongeveer iedereen in de ban van het Coronavirus. De pandemie heeft een erg grote impact op ons dagelijks leven: we moeten heel veel nieuwe regels leren respecteren waaronder ook een nieuwe manier van reizen. Door het virus is reizen jammer genoeg niet meer wat het was en dat merk je ook aan het feit dat heel veel mensen kiezen voor een ander soort reizen. Om de kans minder groot te maken om in contact te komen met het virus en zo eventueel het virus op te lopen, kiezen heel veel mensen ervoor om het vliegtuig links te laten liggen en op reis te gaan met de auto. Maar vooraleer je op reis vertrekt met de wagen en dus een lange afstand zal afleggen, is het belangrijk om zeker te zijn dat dit in veilige omstandigheden kan gebeuren. Zo zorg je er best voor dat jouw auto helemaal in orde staat om de reis zonder problemen af te leggen.

Banden versleten? Tijd voor nieuwe!

Wanneer je met de wagen op reis vertrekt, dan zijn de banden één van de belangrijkste onderdelen van jouw auto. De banden zorgen er namelijk voor dat je op een veilige manier aan zal komen op jouw vakantiebestemming, ten minste als je banden nog in goede staat zijn. Banden die versleten zijn kunnen ervoor zorgen dat jouw wagen minder grip op het wegdek heeft waardoor de kans op een ongeval groter wordt, zeker bij hevige regenval. Het vervangen van versleten banden hoeft zeker niet erg veel geld te kosten. Bij Auto5 krijg je op dit moment €40 aangeboden bij aankoop van banden van het gekende merk Uniroyal.

 

Lekker koel in warme temperaturen

Als je met de wagen op reis gaat naar het zuiden, dan is dat vaak naar warmere regio's of landen zoals het zuiden van Frankrijk, Italië, Portugal, Spanje, ... Van zodra je in België vertrekt en je het zuiden van Frankrijk nadert, merk je dat de temperaturen een pak hoger gaan liggen. Op zo'n moment is het leuk om te kunnen genieten van een werkende airconditioning die ervoor zorgt dat de warme lucht in jouw wagen gekoeld wordt en je zo in een frisse wagen jouw reis kan verder zetten. Om ervoor te zorgen dat je onderweg geen problemen krijgt met de airco van jouw auto kan je best nog voor jouw vertrek langsgaan om jouw airco een onderhoudsbeurt te geven. Bij Auto5 krijg je momenteel 10 euro korting op een AIRCO onderhoud waarbij het technisch circuit gereinigd wordt en het gas bijgevuld wordt.

Geef jouw wagen nog snel een onderhoudsbeurt

Vertrek je binnenkort op reis met de wagen en wil je echt helemaal zonder zorgen en zonder problemen jouw bestemming bereiken? Dan kan het zeker en vast een goed idee zijn om jouw wagen nog snel een nodige onderhoudsbeurt te geven. Op die manier wordt jouw wagen aan een grondige check-up onderworpen en kan je er helemaal zeker van zijn dat je met een gerust hart op reis kan vertrekken. Zo hoef jij je onderweg geen zorgen te maken en kan je volop genieten van een welverdiende vakantie. Op dit moment pak je bij Auto5 een extra korting van €25 op MijnOnderhoud! De code voor de korting vind je hier terug.