Onderschat het belang van winterbanden zeker niet

Onderschat het belang van winterbanden zeker niet

De zomer is voorbij en de herfst staat voor de deur. Heel veel mensen houden tijdens de herfstperiode de jaarlijkse grote opkuis om zo hun huis helemaal "winterproof" te maken. Dat is zeker een goed idee, maar naast het huis moet ook de wagen voorbereid worden op koudere temperaturen en winterse weersomstandigheden zoals veel meer regen en sneeuw. Voor heel veel mensen is de winter een prachtig seizoen waarin ze lange wandelingen kunnen maken in een ondergesneeuwd landschap. Maar voor veel andere mensen is de winter dan weer een periode waarin ze te maken krijgen met heel wat gevaren zoals gladde wegen, beperkte zichtbaarheid, ... Om er voor te zorgen dat je tijdens de wintermaanden zonder problemen de wegen kan trotseren kan je er voor kiezen om voor de start van de winterperiode jouw huidige zomerbanden te vervangen door winterbanden.

Waarom kiezen voor winterbanden?

Volgens bepaalde studies zou het sterk aangeraden zijn om voor winterbanden te kiezen van zodra de temperatuur onder de 7 graden duikt. Wanneer je dan met winterbanden op jouw wagen rijdt, heb je enkele voordelen die je niet hebt wanneer je ook tijdens de winterperiode met jouw huidige zomerbanden blijft rijden. Een van de voordelen is dat de wagen veel meer grip heeft bij regenweer. Zeker bij grotere wagens zoals SUV's, die trouwens steeds meer aanwezig zijn, kunnen winterbanden ervoor zorgen dat de remafstand veilig blijft, ook bij winterse omstandigheden.

 

Een andere goede reden om tijdens de maand oktober jouw huidige zomerbanden of vierseizoensbanden te vervangen door een stel winterbanden is dat je op die manier over 2 stel banden beschikt en beide dus veel minder snel verslijten. Algemeen wordt er aangeraden om de zomerbanden of vierseizoensbanden in oktober om te wisselen voor een stel winterbanden en de winterbanden in de maand april opnieuw om te wisselen voor de zomerbanden of vierseizoensbanden. Op die manier wordt elk stel banden slechts gedurende zes maanden gebruikt, waardoor elk stel banden ook gewoon veel minder snel zal verslijten.

Welke winterbanden kies ik het best?

Als je van plan bent om binnenkort winterbanden op te leggen, dan wil je natuurlijk weten welke winterbanden je nu het best kiest voor jouw wagen. Elk type winterband biedt namelijk andere voordelen en dus zet je best eens alle voordelen op een rijtje om zo de perfecte winterband voor jouw auto te vinden. Heb je een winterband nodig voor sportief rijgedrag? Of ben je eerder op zoek naar een winterband om zo een lager verbruik te hebben? Uiteraard kan je ook altijd advies vragen aan jouw lokale garagist wanneer je er langsgaat.

 

Ontvang nu 40 euro bij aankoop van banden

Ben je op zoek naar een nieuw stel banden voor jouw auto om zo de regen te trotseren? Dan is een band van Uniroyal zeker en vast een goede keuze. In 1969 werd door Uniroyal de Regen Band uitgevonden. Ga bij Auto5 eenvoudig op zoek naar de geschikte Uniroyal band voor jouw auto en krijg nog tot eind september 40 euro aangeboden bij aankoop van 4 banden. Heb je slechts 2 banden nodig? Dan krijg je 20 euro aangeboden. Alle voorwaarden van de actie vind je terug op de website van Auto5.