Alles wat je nodig hebt voor een geslaagde & voordelige wintersportvakantie

Alles wat je nodig hebt voor een geslaagde & voordelige wintersportvakantie

Alles wat je nodig hebt voor een geslaagde & voordelige wintersportvakantie

Geeft de gedachte aan wintersport jou de vakantiekriebels? Dat begrijpen we heel goed! Op geen enkele manier combineer je sportieve activiteiten met plezier en ontspanning zo goed als op de piste. Wel zijn er een aantal zaken om aan te denken voordat je de lange latten onderbindt. Wat heb alles wat je nodig hebt voor een geslaagde wintersportvakantie op een rijtje gezet.

Een fantastische én betaalbare wintersport: zo doe je dat

Van wintersportkleding bij Avantisport tot de accommodatie en kaartjes voor de skilift: wintersportvakantie is niet goedkoop. Daar willen we ook gewoon eerlijk in zijn. Het goede nieuws is dat je op een aantal manieren flink kunt besparen. Daardoor beleef je een heerlijke wintersportvakantie en hou je nog geld over voor de après-ski ook! Ten eerste raden we aan om een uitrusting te huren voor een scherpe prijs. Wist je dat je flink wat geld kunt besparen door een wintersportvakantie inclusief huurmateriaal te boeken? Bij veel vakantieaanbieders is dit een optie.

Tip 1: Boek jouw accommodaties zo vroeg mogelijk

We raden aan om vrij vroeg jouw wintersport accommodatie(s) te boeken. Daardoor is de kans op een mooi, afgeprijsd verblijf nog groter ook. Hoe vroeger je er bij bent, hoe meer je profiteert van korting. Bovendien ben je er zeker van dat je verblijft op een comfortabele en fijne plek dicht bij de skipiste. Hoe fijn is als je ’s ochtends binnen enkele minuten naar de skipiste loopt? En na afloop ben je zo weer in jouw hotelkamer voor een lekkere warme douche en een comfortabel bed.

Tip 2: Hou websites in de gaten voor korting

Vroeg boeken is niet de enige manier om voordelig te beginnen aan jouw wintersportvakantie. Zoek actief naar mooie aanbiedingen, bijvoorbeeld op websites van skigebieden. Het zal je nog verbazen hoeveel mooie kortingsacties er zijn, bijvoorbeeld in de vorm van pakketten. Ook ben je vaak goedkoper uit wanneer je buiten het seizoen boekt en/of kortingscodes gebruikt bij het huren van jouw wintersport uitrusting.

Tip 3: Koop tickets doordeweeks

Wist je dat veel skigebieden doordeweeks, wanneer er minder mensen op de piste zijn, korting op lifttickets en arrangementen aanbieden? Boek je reis bijvoorbeeld op een maandag of donderdag om minder geld uit te geven. Bovendien geniet je doordeweeks volop van de piste zonder veel drukte.

Tip 4: Huur jouw wintersportuitrusting bij een lokale winkel en bespaar

Een andere optie om te besparen op jouw hippe wintersportuitrusting is door te huren bij een lokale winkel in plaats van het skigebied zelf. Waarschijnlijk zul je er iets verder voor moeten lopen. Maar vaak krijg je daar hoge kwaliteit voor de beste prijs voor terug. En dat is ook wat waard!

Tip 5: Neem jouw eigen eten mee en wees voordelig uit

De prijs van eten en drinken in een populair wintersportoord is vaak behoorlijk hoog. Ga echter niet bij de pakken neerzitten, want er is een eenvoudige oplossing: neem je eigen drinken mee! Koop lekkere snacks en drankjes bij de plaatselijke winkel en neem het mee naar de piste. Op die manier bespaar je niet alleen veel geld, maar geniet je ook meteen van eten dat je écht lekker vindt. Alleen maar voordelen dus!

Tip 6: Regel je eigen vervoer om te besparen op benzine- en parkeerkosten

Een andere manier om geld te besparen op je wintersportvakantie is door je eigen vervoer te regelen. Het huren van een auto of het gebruik van een ride-sharing service is vaak duurder dan het nemen van openbaar vervoer of een pendeldienst. Veel skigebieden bieden pendeldiensten of busvervoer aan. Dit is een handige en goedkope manier om op jouw plek van bestemming aan te doen. Of overweeg om te carpoolen met om te besparen op benzine- en parkeerkosten. Er zijn meer mogelijkheden dan je denkt!

Tip 7: Draag kleding met laagjes

Een goede voorbereiding is het halve werk, ook als het om wintersportvakantie gaat. Plan dus alles zorgvuldig. En niet alleen op het gebied van geld, waar we het net over hadden. Het is minstens zo belangrijk om geschikte kleding te dragen in het sneeuwwitte landschap.

Waarom een zonnebril en zonnebrandcrème niet mogen ontbreken op de piste

Laagjes zijn essentieel om warm en comfortabel te blijven als het kwik daalt. Draag daarnaast een jas met een waterdichte laag om je voldoende te beschermen tegen water en wind. En vergeet een goed passende bril of zonnebril niet om je ogen te beschermen tegen de soms felle zon. En niemand wil verbranden tijdens wintersport, dus pak ook de zonnebrandcrème in. Dat is misschien niet iets waar je meteen aan denkt, maar toch is het belangrijk.

Tip 8: Draag passende kleding

Een goede wintersportuitrusting is niet alleen warm, maar ook praktisch. Draag kleding dat past bij jouw wintersportactiviteiten, of je nu gaat wandelen, skiën, snowboarden of iets anders. Draag een helm en eventueel een rugzak voor eten en drinken. Ga je een flink stuk wandelen? Schaf dan een paar stevige waterdichte laarzen aan waarmee je probleemloos door de sneeuw wandelt.

Tip 9: Neem een EHBO-kit mee

Pak een kleine EHBO-kit in met zaken als pijnstillers, blaarpleisters, verband en eventueel noodzakelijke medicijnen op recept. Ook is het handig om spullen voor kleine verwondingen, zoals snijwonden en schaafwonden. En mocht het zover komen, wees dan voorbereid op mogelijke noodsituaties, met onder andere een lamp en een fluitje.

Tip 10: Hou rekening met de veiligheidsregels

Raak vertrouwd met de regels en richtlijnen van het skigebied waarin je verblijft en met alle plaatselijke voorschriften betreffende veilig skiën of snowboarden. Daardoor ben je goed voorbereid op eventuele problemen. Ken de noodprocedures van de skipatrouille en neem een opgeladen mobiele telefoon mee voor snelle toegang tot hulpdiensten.