NMBS - Studentenabonnement gebruiken? Dit zijn de voordelen!

NMBS - Studentenabonnement gebruiken? Dit zijn de voordelen!

NMBS - Studentenabonnement gebruiken? Dit zijn de voordelen!

Waarom kiezen studenten voor een NMBS — Studentenabonnement? Studenten kiezen voor een NMBS-studentenabonnement omdat er zoveel voordelen aan zitten. Het een goedkope manier is om met de trein reizen. Het abonnement biedt studenten een korting van 40% op treinreizen in België. Bovendien biedt het abonnement verschillende extra's zoals kortingen op treinritten in andere Europese landen, kortingen op treinritten met het Thalys-netwerk, kortingen op bepaalde diensten van de NMBS, etc. Daarnaast biedt het abonnement een aantrekkelijke flexibiliteit, waardoor studenten hun reisplannen gemakkelijk kunnen aanpassen.

Wat is een NMBS - Studentenabonnement?

Een NMBS-studentenabonnement is een abonnement van de NMBS (Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen) voor studenten die in België wonen. Het abonnement biedt studenten korting op reizen met de trein. De kortingen variëren afhankelijk van het type abonnement dat je kiest.

Wie kan gebruikmaken van een NMBS - Studentenabonnement?

Een NMBS — Studentenabonnement is alleen beschikbaar voor studenten die in België of Luxemburg ingeschreven staan aan een officieel erkende universiteit of hogeschool. Daarnaast moeten studenten ook 18 jaar of ouder zijn om in aanmerking te komen voor een abonnement.

Wat is het doel van een NMBS - Studentenabonnement?

1. Goedkoper reizen: Met een NMBS Studentenabonnement reis je met de trein tot 50% goedkoper dan met een gewone treinkaart.
2. Geen stress: Geen last-minute stress meer voor je examens. Met je abonnement ben je altijd verzekerd van een plekje in de trein.
3. Gemakkelijk opladen: Je abonnement opladen doe je eenvoudig via de NMBS-app of online.
4. Gebruiksgemak: Met je abonnement kun je makkelijk, snel en veilig reizen. Je hebt geen kaartjes meer nodig.
5. Gratis extra's: Bij je abonnement krijg je ook nog eens gratis extra's zoals korting op musea, bioscopen en andere activiteiten.

Waarheen kun je reizen met een NMBS - Studentenabonnement?

Met een NMBS — Studentenabonnement kun je reizen op het hele NMBS-netwerk in België. Je krijgt ook korting op bepaalde internationale Europese treinlijnen zoals Thalys, ICE International, Eurostar en TGV Lyria.

Hoeveel maanden is een NMBS - Studentenabonnement geldig?

Je kunt kiezen uit 1 maand, 3 maanden of een 12 maanden abonnement. Voor een jaarabonnement van 12 maanden ontvang je korting en betaal je slechts voor 10 maanden. Gebruik een kortingscode om korting te krijgen op NMBS-studentenabonnementen, via kortingscode.be

Is een NMBS - Studentenabonnement ook in het buitenland geldig?

Een NMBS — Studentenabonnement is niet geldig in het buitenland. Een NMBS — Studentenabonnement is geldig in België op de lijnen van de NMBS.

Waar kun je een NMBS - Studentenabonnement aanvragen of kopen?

Je kunt een NMBS — Studentenabonnement kopen op de website van de NMBS, in het station of in een NMBS-winkel. Je kunt ook contact opnemen met de NMBS-klantendienst om te vragen naar de mogelijkheden. Je moet het studentenabonnement eerst aanvragen. Om het aan te vragen heb je een geldig identiteitsbewijs nodig. Je moet ook je naam, adres, geboortedatum, telefoonnummer en e-mailadres invullen. Daarnaast moet je ook je studentenkaartnummer en het bewijs van je studentenstatus verstrekken. Daarna duurt meestal 1 tot 2 weken voordat je een NMBS — Studentenabonnement in huis hebt. Het hangt echter af van waar je het abonnement koopt en of je het per post of persoonlijk krijgt.

Is een student abonnement NMBS ook tijdens vakanties gebruiken?

Je kunt een student abonnement NMBS ook tijdens vakanties gebruiken. De korting is dan echter niet geldig. Je betaalt dan het normale tarief. De korting geldt dus alleen op officiële schooldagen.

Kun je een NMBS - Studentenabonnement tussentijds wijzigen?

Een NMBS — Studentenabonnement kan niet tussentijds worden gewijzigd. Het abonnement is geldig voor een bepaalde periode en blijft geldig tot de vervaldatum. Als je een ander abonnement wilt, moet je een nieuwe aanvragen of als je het langer gebruiken wilt, kun je het oude abonnement verlengen.