Ga er even tussenuit met een voordelige citytrip

Ga er even tussenuit met een voordelige citytrip

Ga er even tussenuit met een voordelige citytrip

Op citytrip gaan is een fijne onderbreking van je dagelijkse bezigheden. Je overbrugt hiermee bijvoorbeeld de langere periode tot de zomervakantie. Een citytrip boek je echter niet alleen om er even tussenuit te zijn. Het kan ook een mooie gelegenheid zijn om tijd met je dierbaren door te brengen, zeker als je iets te vieren hebt. Een goedkope citytrip is de aangewezen manier om speciale momenten samen te delen en nieuwe avonturen te beleven.

Verwen jezelf met een voordelige citytrip

Het voordeel van een citytrip is dat je het tussendoor boekt en dat je maar een paar dagen weg bent. Dus is het prima te combineren met je werkzaamheden, je gezin of andere sociale verplichtingen. Een weekend of een paar dagen van de week weg is altijd wel te regelen. Zeker als je de citytrip niet in het hoogseizoen boekt, maar tussendoor, wanneer er verder weinig mensen op vakantie zijn. Je krijgt alvast een voorproefje van de zomer, doordat de temperatuur op de plaats van bestemming bijvoorbeeld al oploopt. Je snuift de cultuur op, dompelt je onder in het uitgaansleven of je maakt er een culinaire reis van. Wat je doel ook is, met zoveel keuze uit culturele, hippe of romantische steden, zit er altijd wel iets tussen wat je aanspreekt.

Goedkope citytrips binnen Europa

Wil je niet al te lang onderweg zijn? Op korte afstand van België liggen al een paar interessante steden, waar genoeg te beleven valt. Denk hierbij aan:

  • Lissabon
  • Rome
  • Kopenhagen
  • Milaan
  • Parijs

Kijk voordat je boekt wel even of het weer aansluit bij je verwachtingen. In de zomer of het voorjaar is het in de meeste zuidelijke Europese landen vaak al aangenaam. In de herfst en winter is de kans op regen wat groter. Dat is geen probleem als je veel musea wilt bezoeken. Maar voor een stadswandeling is het natuurlijk prettig als de zon af en toe tevoorschijn komt. De winter heeft uiteraard ook zijn charme. Zeker als je in de kerstperiode gaat, zijn de steden prachtig verlicht en dat geeft een hele eigen sfeer. Gelukkig is er het hele jaar door voldoende aanbod om goedkoop naar diverse Europese steden te vliegen. Zo plan je het in de periode die voor jou het meest gunstig is.

Ontdek de mooiste steden buiten Europa

Wil je meer zekerheid over het weer of ben je benieuwd naar de cultuur en de gewoontes in andere werelddelen? Kies dan voor een voordelige citytrip buiten Europa. Zoals Tel Aviv, Bangkok of New York. De vluchten naar deze steden duren wat langer. Maar het geeft je nog ruim de tijd om een lang weekend of een midweek in een van deze wereldsteden door te brengen. Bereid je reis goed voor zodat je eenmaal op de plaats van bestemming geen moment hoeft te missen van deze indrukwekkende steden.

Een goedkope lastminute of je citytrip vooruit boeken?

Heb je iets te vieren, zoals een verjaardag of een huwelijksjubileum? Dan boek je de citytrip waarschijnlijk geruime tijd vooruit. Dat geeft je tijd om de reis goed voor te bereiden en je weet bovendien zeker dat je op de gewenste datum ook werkelijk in de stad van je keuze bent.
Maar het leuke van een citytrip maken is dat je het heel spontaan kunt bedenken en het ook op korte termijn kunt boeken. De lastminute citytrips naar de verschillende bestemmingen zijn voordelig. En dat maakt het nog plezieriger om te doen. Verras je geliefde of ga alleen op pad. Er is zoveel te ontdekken in de verschillende steden, dat je je geen moment hoeft te vervelen. En bij thuiskomst zul je merken dat je er weer helemaal tegenaan kunt.