IZY kortingscodes geldig in april 2024

Ontdek een IZY kortingscode en ontvang korting op de online aankopen in België

- 25%

korting

Pak tot 25% extra korting bij IZY

  • 203 keer gebruikt

check de deals pagina

€10

korting

Reis nu vanaf €10 tussen Brussel en Parijs

  • 445 keer gebruikt

€ 29

promo

Geniet nu van jouw Parijs-Brussels reizen via IZY vanaf slechts € 29

Zie website voor details

- 20%

korting

IZY Kortingscode voor 20% korting

€10

korting

Krijg gelijk een treintickets vanaf €10 bij IZY

Hoe gebruik je een kortingscode bij IZY?

  • wanneer je online treintickets gaat bestellen bij IZY, dan kan je hierbij gebruik maken van een kortingscode
  • kies eerst jouw gewenste bestemming uit en vul daarbij ook de gewenste reisdata in
  • ga verder naar de afrekening waar je ook alle gevraagde gegevens moet invullen
  • geef hier ook jouw kortingscode in en ga verder naar de betaling van jouw online bestelling

Meer tips om korting te krijgen bij Izy.be

IZY.com in een notendop

Op IZY.com krijg je de kans om tegen een voordelige prijs tussen Brussel en Parijs te reizen. IZY is een onderdeel van Thalys. Het grote verschil met de Thalys is dat een rit met een trein van IZY een klein uur langer duurt dan eentje met de Thalys. Dit komt doordat IZY in Frankrijk grotendeels het klassieke spoornetwerk gebruikt. Daardoor zijn de kosten wel lager. IZY wordt dan ook een low-cost handelsmerk van Thalys genoemd. De eerste rit met een IZY-trein was op 3 april 2016. Het is een pure webshop. Kaartjes voor een van de IZY-treinen zijn dan ook alleen online te bestellen. De treinen rijden enkele keren per dag, non-stop tussen Brussel-Zuid en Paris-Nord. In België rijden de treinen van IZY wel op topsnelheid.

Welke producten verkoopt IZY?

De webshop van IZY is een van de meest overzichtelijke die je tegen kunt komen. Dat komt vooral door de producten die worden aangeboden. Het gaat in alle gevallen om treintickets tussen Brussel en Parijs. Je kunt wel uit enkele verschillende soorten tickets kiezen.

Klapstoeltje

De goedkoopste manier om met IZY tussen Brussel en Parijs te treinen is op een klapstoeltje. Deze tickets schaf je aan voor slechts 10 euro. De andere stoelen waar je uit kunt kiezen zijn de zogenoemde standaard stoel en de standaard XL. Voor die laatste betaal je 29 euro. Nog altijd een stuk goedkoper dan wanneer je met de ‘gewone’ Thalys reist.

Rolstoelgebruiker

Als rolstoelgebruiker kan je ook gewoon een ticket reserveren voor een trein van IZY. Dan reis je in een aangepast rijtuig met speciale zitplaatsen en voorzieningen, zoals een toilet voor rolstoelgebruikers. De prijzen vind je in de webshop. En kinderen jonger dan 12 jaar reizen met een speciaal (en vast) kindertarief van €10.

Bagage

Bij je ticket zijn al twee soorten bagage inbegrepen. Je kunt bij IZY een koffer handbagage meenemen en een koffer cabinebagage. Er zijn wel maximale afmetingen en gewicht. Voor cabinebagage gaat het om een koffer van maximaal 35 centimeter breed, 55 centimeter hoog en 25 centimeter diep. Het maximale gewicht bedraagt 32 kilo. Handbagage mag maximaal 10 kilo wegen, en een afmeting hebben van 27 centimeter breedte, 36 centimeter hoogte en 15 centimeter diepte. Een vouwfiets geldt trouwens ook als handbagage. IZY biedt de mogelijkheid om tegen extra kosten bagage bij te boeken. Dit is ook voor grotere objecten het geval, zoals een muziekinstrument of een fiets in een tas.

Welke plaatsen verkoopt IZY?

IZY staat er vooral om bekend tickets te verkopen voor de trein van Brussel-Zuid naar Parijs. Dit vind je dan ook voornamelijk in de webshop. De dienstregeling zie je ook meteen op de homepage. Zo weet je direct waar je aan toe bent. Toch zijn er met een beetje creativiteit wel degelijk andere bestemmingen te boeken. Dat kan via Thalys. IZY is namelijk een merk van Thalys. Je kunt dus makkelijk twee tickets boeken. Woon je in Nederland, dan vertrek je vanuit Amsterdam naar Brussel-Zuid. Daar stap je over op een trein van IZY. Zo reis je toch nog wat voordeliger. Er is weleens sprake van geweest dat IZY ook tussen Amsterdam en Parijs zou gaan rijden, maar zover is het nog niet. Met de Thalys kan dat dus wel. Ook bestemmingen zoals Londen en Berlijn zijn (nog) niet met treinen van IZY te bereiken.

Kan je op IZY.com ook profiteren van aanbiedingen?

Volgens de website is dat zeker mogelijk, maar waar die aanbiedingen te vinden zijn, wordt niet duidelijk. Dat zit zo. Via inschrijving voor de nieuwsbrief, krijg je onder meer de aanbiedingen in je mailbox. Daardoor zou je toch denken dat er kortingen zijn. In het boekingsgedeelte zijn die alleen niet te vinden. IZY is actief op Facebook en Twitter. Alleen post het bedrijf daar niet echt veel berichten. Dus daar word je ook niet echt wijzer van. Het beste is om je aan te melden voor de nieuwsbrief. Als er aanbiedingen zijn, is dat de manier om ze niet te missen.

Heeft IZY een pagina met last minutes?

IZY heeft geen speciale pagina voor last minutes. Wel is het mogelijk om last minute een ticket te boeken. Dan ben je wel afhankelijk van de beschikbaarheid. Omdat de treinen van IZY maar enkele keren per dag rijden, loop je snel het risico dat er nauwelijks meer stoelen beschikbaar zijn. Ook is het niet goedkoper om last minute te boeken. Dit komt mede door de lage prijzen van de treinkaartjes. Tickets zijn te boeken tot een uur voor vertrek van de trein.

Ontvang aanbiedingen via de IZY-nieuwsbrief

De nieuwsbrief van IZY belooft je aanbiedingen te bezorgen. Dat maakt het zeker de moeite waard om je in te schrijven. Het aanmelden zelf levert je geen directe korting op. Behalve de aanbiedingen worden er met de nieuwsbrief ook nieuwtjes verspreid. Een ander leuk detail is dat er wedstrijden worden gehouden. Een voorbeeld is een leuke fotowedstrijd, waarbij de winnaar of winnares gratis treintickets verdienen.

Kinderen van 4 tot en met 11 jaar reizen voor 10 euro

Kinderen jonger dan 12 jaar reizen voor een vast bedrag van €10 met IZY. Daarbij is het goed om te weten dat ze altijd begeleid moeten worden door iemand die gemachtigd is om alleen te reizen en dat de leeftijd op verzoek moet worden aangetoond. Concreet houdt dit in dat de andere persoon tenminste 16 jaar oud moet zijn en in het bezit moet zijn van een identiteitskaart. Kinderen jonger dan 4 jaar die bij een van de ouders op schoot kunnen, mogen gratis reizen. Als ze een aparte stoel nodig hebben, moet wel een ticket voor het kind worden gekocht.

Handig: de IZY App

Met de app van IZY kan je eenvoudig op je smartphone je reis boeken, bekijken en beheren. De app is te downloaden in de Apple Store en Google Play Store. Aan het installeren zit geen korting verbonden. Sowieso is IZY niet echt scheutig met de kortingen. In de FAQ op de website wordt uitgelegd waarom dat is. IZY biedt treintickets tegen lage prijzen aan. Daardoor is het niet rendabel om veel kortingen uit te delen.

Doet IZY mee aan Black Friday?

Op dit moment is niet duidelijk of IZY meedoet aan Black Friday. Om daarvan op de hoogte te blijven is het aan te bevelen om je in te schrijven voor de nieuwsbrief. Zo weet je zeker dat je eventuele Black Friday kortingen niet mist.

Tabel: de meest populaire IZY kortingscodes

Korting Geldige korting Gezien in
€ 29 Geniet nu van jouw Parijs-Brussels reizen via IZY vanaf slechts € 29
€10 Krijg gelijk een treintickets vanaf €10 bij IZY
- 20% IZY Kortingscode voor 20% korting
€ 10 Geniet meteen van slecht €10 op traveling van Brussels & Paris bij IZY
- 20% Päk meteen 20% korting met deze IZY kortingscode
- 25% 25% korting op je ticket Brussel - Parijs
- 40% Tot 40% korting op last minute plaatsen